fbpx

Vanliga Frågor

Frågor Om Happy Golfer

Happy Golfer, är det en golfklubb?

Happy Golfer är inte en golfklubb som är medlemsstyrd utan är ett golfbolag som har nyttjanderätt till en golfanläggning, Vallentuna Golfanläggning. Svenska Golfförbundet refererar till Happy Golfer och liknande bolag som A1. Alla Happy Golfers kommer alltid att spela på Vallentuna GK till kraftigt reducerad priser.


Kan man börja spela golf via Happy Golfer?

Ja vi har introducerat flera tusen nya golfare till golfen genom åren. Både fysiskt via bland annat Vallentuna men även flertalet andra golfanläggningar. Vi har också introducerat möjligheten att ta Grönt kort online via en onlinekurs.


Anordnar Happy Golfer tävlingar?

Ja vi anordnar flertalet tävlingar för att aktivera våra golfare runt om i landet. På Vallentuna Golfklubb anordnar vi även tävlingar för nybörjare som vill ha en introduktion till att vara med på golftävlingar för att se hur det fungerar.

Frågor Om Basic medlemskap

Golf-ID, vad är det?

Golf-ID är din identifikation inom golfen, den består av dina 6 första siffror I personnumret följt av 3 st unika siffror (ÅÅMMDD – XXX) Med ditt golf-id kan du boka tider, hålla koll på ditt handicap och anmäla dig tävlingar. En översikt av ditt golfande kan du se på golf.se där du loggar in på min golf. Här kan du läsa mer om Golf ID


Kan jag spela överallt med Happy Golfers greenfeemedlemskap?

Absolut du kan spela för greenfee (spelavgift) på alla banor precis som vilket greenfeemedlemskap som helst.


Hur lång tid tar det innan mitt Golf-ID är aktivt?

Normalt aktiverar vi det inom 1h under arbetstid. Vi garanterar att det är aktivt inom 24h från det att du betalade.


Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag för Happy Golfer?

Ja du kan använda ditt friskvårdsbidrag för produkterna på HappyGolfer.se! Här kan du läsa mer djupgående om hur.
Hör med din arbetsgivare hur man går tillväga I just ditt företag. Just nu samarbetar vi med de största friskvårdsportalerna


Vad ingår i Basic medlemskapet för 389kr?

Ett aktivt Golf-ID – Vilket krävs när man skall spela på banor I Sverige.
Svenska Golfförbundets försäkring. Sedan 2020 ingår inte längre tidningen Svensk Golf via Golfförbundet tyvärr. Du kan läsa mer om det här


Hur vet jag om mitt Golf-ID är aktivt?

Du får ett mail från oss men det går också att se om du loggar in på golf.se. Om det inte är aktivt står det en röd varningsruta.


Får man något medlemskort?

Från och med 2018 har Golfförbundet slutat med medlemskort. Det har helt ersatts med Golf-ID


Jag har inte spelat på flera år och är osäker på om jag har ett Golf-ID?

Maila oss ditt namn och personnummer på support@happygolfer.se eller chatta med oss till höger så kan vi ta reda på det!


Hur betalar jag för medlemskapet?

Du betalar med kort via Stripe som är en av världens största kortbetalningstjänst.


Jag har glömt mitt lösenord för mitt golf-id. Hur gör jag?

golf.se finns en länk om “glömt lösenord” där du kan be om lösenordet skickat till din registrerade mail.


Har du glömt ditt golf id?

Maila oss ditt namn och personnummer på support@happygolfer.se så återkommer vi med det till dig.


Är medlemskapet rullande till nästa golfsäsong?

Ja, medlemskapet kommer att rulla vidare nästa år om du inte väljer att avsluta det innan 1 November 2020. Betalningen kommer att dras automatiskt från samma kort som du gjorde ditt köp med runt månadsskiftet November/December. Det fungerar som en prenumerationstjänst på årsbasis. Vi kommer att skicka ut ett mail några dagar innan för att informera om att vi kommer dra pengar för nästa säsong för att man skall hinna säga upp medlemskapet om man vill.

Frågor Om Grönt Kort Online

Är det skillnad mellan att ta grönt kort online och fysiskt?

Det är ingen skillnad på ett grönt kort man tagit online och fysiskt. Självklart är det skillnad på utbildningen, för att ta grönt kort online krävs det en större del av eget driv då det inte är några bestämda utbildningstillfällen utan du kan börja i samma sekund som du köper kursen


Hur lång tid tar det innan jag får spela på banan?

Direkt efter att du tittat igenom alla filmer om golfvett, golfregeler samt golfinstruktion kan du spela en fadderrunda med någon rutinerad golfare, tidigare var hcp 36 ett krav men det är det inte längre även om vi rekommenderar att det är en rutinerad golfare för en bra introduktion. Vi rekommenderar dock att man har tränat på Driving Rangen och på en övningsgreen innan detta för att vara bättre förberedd.


Jag har fått Grönt Kort i Julklapp/Gåva?

Du gör som att du skulle köpa Grönt Kort Online kursen normalt, men i sista steget när man skall betala använder du den värdekod som du fick med i värdebeviset. Kostnaden blir då 0kr men allting kommer att bli registrerat på ditt namn, email osv. När detta är gjort kommer vi att skicka ut ditt nya Golf-ID samt lösenord så att du kan logga in på golf.se


Var hittar jag Instruktionsfilmerna?

När du har köpt kursen kommer du få tillgång till de på happygolfer.se/mitt-konto om du klickar på Grönt Kort Online ovanför bilden


Är det något teoriprov?

Ja, sedan 15 April har Svenska Golfförbundet en golfvett/regel utbildning som man gör på golf.se genom att logga in med sitt Golf ID och lösenord. De är obligatorisk för alla nya golfare oavsett vilken klubb man kommer att gå sin nybörjarkurs på.


Vad är en fadderrunda?

Det är när man spelar med någon rutinerad golfare, oftast som har 36 eller bättre i handicap. Detta krävs när man håller på att ta sitt gröna kort, när man spelar behöver man också betala greenfee, spelavgiften om man inte är medlem på den specifika banan.


Var gäller mitt gröna kort?

Ditt gröna kort (hcp 54) gäller på alla banor i Sverige samt för spel utomlands. På vissa banor har man dock handikaprestriktioner för att få spela, till exempel vissa tider då det är högt tryck ute på banan. Hör alltid med banan du tänkt spela vad de har för policys.


Varför skall jag ta grönt kort?

För att spela golf i Sverige behöver man grönt kort, det är som en försäkran om att man har kunskap om spelet samt tillräckliga golffärdigheter.


Vad är ett Golf-ID?

Det är en inloggning man får när man tagit grönt kort för att hålla reda på sitt hcp, boka rundor på olika banor osv runt om i Sverige. Man får ett Golf-ID när man tar grönt kort.


Vad krävs för att klara speltestet och ta mitt gröna kort?

Det krävs att man klarar 18 poäng på 9 hål beräknat med en slope på hcp 54 från den tee man valt att spela. När man gjort detta registrerar man sin score på golf.se där du loggat in med ditt Golf-ID och lösenord. Därefter kan vi godkänna din runda och då kan få ditt Görna Kort och hcp 54.


Det står att mitt Golf-ID är inaktivt trots att jag köpt kursen?

När man börjar kursen får man ett Golf-ID men är ”nybörjare under utbildning” och då är ens Golf-ID inaktivt. Man kan ändå spela fadderrondermen behöver ringa för att boka tid. När man klarat 18p på 9 hål får man grönt kort och ett aktivt Golf-ID när du är medlem i någon klubb. Vårt greenfeemedlemskap kostar 389kr och det kan du köpa här så får du ditt Golf ID aktivera


Hur bokar jag fadderronder?

Du bokar genom att ringa till den klubb där du vill spela fadderrond för att se när de tycker det är okej och har starttid. Man kan inte boka fadderrond via golf.se då man som ”nybörjare under utbildning” inte har ett aktivt Golf-ID. Det brukar vara smart att inte spela då det är som mest folk då det lätt kan bli lite stressigt när man är ny i golfen.


Hur startar jag kursen?

Det finns ingen speciell knapp med ”starta kursen” utan du tittar på filmerna som du hittar på happygolfer.se/mitt-konto och klickar på texten med Grönt Kort Online ovanför bilden


Får jag ett Golf-ID när jag startar kursen?

Ja vi kommer att skicka ut ett Golf-ID till dig inom 24h från att du köpt kursen samt ett lösenord så att du kan logga in på golf.se


Vad behöver jag för utrustning när jag börjar spela?

Till att börja med behöver man inte så många klubbor, ett halv-set med en Driver, 4-5 järnklubbor och en putter brukar fungera fint till att börja med. Förutom det behöver man bollar, peggar och om man vill en golfhandske.