fbpx
6 februari, 2020

Golf ID, vad är det?

Man hör många prata om Golf-ID i golfsverige. Men vad är det egentligen? Golf ID är det som ersätter det tidigare medlemsnumret, dvs ditt unika identifikationsnummer i Golfens IT system, GIT.

Klicka här om du glömt ditt golf-ID

Ditt unika ID består av nio siffror i formatet ÅÅMMDD-XXX där de första sex är från ditt personnummer och de sista tre genereras slumpmässigt i Golfens IT System.

Vad använder jag mitt ID till?

Du använder ditt ID till det mesta som har med administration kring spelet att göra, tex. för att identifiera dig när du bokar starttider, registrerar rundor, anmäler dig till tävlingar eller ställer upp som fadder för någon annan.

I samband med att ditt golf-ID skapas får du också ett lösenord som mailas till dig. Det använder du för att logga in på golf.se där du bokar dina starttider mm.

Du behöver också ditt ID om tar direktkontakt med en golfklubb för att tex. boka starttid. 

Du använder ditt ID för att:

  • Logga in på golf.se
  • Boka starttider på golf.se
  • Registrera dina spelade rundor
  • Anmäla dig till tävlingar
  • Vara markör för någon annan golfare
Använd ditt golf-ID för att logga in på golf.se
Använd ditt golf-ID för att logga in på mingolf

När får jag ett golf ID?

Du får ett golf-ID när du börjar spela golf i Sverige, oavsett om du tar grönt kort online eller via en fysisk grönt kort utbildning. Sedan behåller du ditt unika ID genom hela din golfkarriär, även om du byter hemmaklubb eller medlemskap.

Vad kostar ett golf ID, och vad innebär “aktivt golf-ID”?

Ditt golf-ID blir aktivt i samma stund som du blir medlem i en golfklubb. Det spelar ingen roll om du väljer en brevlådeklubb eller ett traditionellt medlemskap. När du har ett aktivt medlemskap får du full tilltång till golf.se och tillhörande IT-tjänster. Ditt golf id förblir aktivt så länge ditt medlemskap är aktivt.

Vi aktiverar ditt golf-ID inom 1 h för 389 kr / säsong.

Måste jag ha ett ID?

Ja, för att spela på en bana som är ansluten till SGF behöver du ha grönt kort och ett aktivt golf-ID.

Det finns dock några banor i Sverige som står utanför SGF där du är välkomen att spela även utan grönt kort. Dessa kallas Pay & Play-banor och håller i regel något lägre kvalitet. Läs vår artikel om Pay & Play-banor här.

Jag behöver ett aktivt golf ID idag!

Ska du ut på banan idag och insåg att ditt golf-ID inte är aktivt? ingen fara, vi hjälper dig! Vi aktiverar ditt golf-ID inom en timme under kontorstid, och oftast lika snabbt efter kontorstid och under helger. Om du vill vara helt säker på hur snabbt ditt golf-ID kommer aktiveras kan du ta kontakt med oss i vår supportchatt. Oftast kan vi aktivera ditt golf id direkt.

Jag har ett gammalt grönt kort – har jag ett golf-ID?

Många som haft ett grönt kort tidigare, men inte spelat golf på några år är osäkra på om de har ett ID sedan tidigare, eller om de måste skaffa ett nytt. 

Inför säsongen 2004 infördes systemet med golf-ID, så om du tagit grönt kort efter det finns det en god chans att du redan har ett golf-ID. Vi kan hjälpa dig söka efter ditt golf-ID med hjälp av ditt personnummer. Skriv till oss i supportchatten så hjälper vi dig.

Jag har glömt mitt golf-ID, vad gör jag då?

Har du glömt vilket ID du har? Vi kan hjälpa dig hitta ditt golf ID med hjälp av ditt personnummer. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Du kan bli medlem i HappyGolfer utan att kunna ditt golf-ID! Beställ medlemskap hos oss för att få ditt golf-ID aktiverat inom 1 timme!

Gillade du inlägget? Dela gärna med dina vänner 🙌