fbpx

Golf ID, vad är det?

I den här artikeln reder vi ut vad ett golf-ID är, hur du får ett, och vad exakt du använder det till. Om du har ett golf-ID sedan tidigare men tappat bort det kan vi hjälpa dig hitta det.

Glömt ditt golf-ID?

Ingen fara! Vi kan leta fram ditt golf-ID åt dig.

Har du inget golf-ID? Vi registrerar och aktiverar ett åt dig inom 2 timmar för 389kr

Vad är ett golf-ID?

Man hör många prata om Golf-ID i golfsverige. Men vad är det egentligen? Golf ID är det som ersätter det tidigare medlemsnumret, dvs ditt unika identifikationsnummer i Golfens IT system, GIT.

Ditt unika ID består av nio siffror i formatet ÅÅMMDD-XXX där de första sex är från ditt personnummer och de sista tre genereras slumpmässigt i Golfens IT System.

Vad använder jag mitt ID till?

Du använder ditt ID till det mesta som har med administration kring spelet att göra, tex. för att identifiera dig när du bokar starttider, registrerar rundor, anmäler dig till tävlingar eller ställer upp som fadder för någon annan.

I samband med att ditt golf-ID skapas får du också ett lösenord som mailas till dig. Det använder du för att logga in på golf.se där du bokar dina starttider mm.

Du behöver också ditt ID om tar direktkontakt med en golfklubb för att tex. boka starttid. 

Du använder ditt ID för att:

 • Logga in på golf.se
 • Boka starttider på golf.se
 • Registrera dina spelade rundor
 • Anmäla dig till tävlingar
 • Vara markör för någon annan golfare
Logga in med golf-id på golf.se
Använd ditt golf-ID för att logga in på mingolf

Måste jag ha ett ID?

Ja, för att spela på en bana som är ansluten till SGF behöver du ha grönt kort och ett aktivt golf-ID.

Det finns dock några banor i Sverige som står utanför SGF där du är välkomen att spela även utan grönt kort. Dessa kallas Pay & Play-banor och håller i regel något lägre kvalitet. Läs vår artikel om Pay & Play-banor här.

När får jag ett golf ID?

Du får ett golf-ID när du börjar spela golf i Sverige, oavsett om du tar grönt kort online eller via en fysisk grönt kort utbildning. Sedan behåller du ditt unika ID genom hela din golfkarriär, även om du byter hemmaklubb eller medlemskap.

Vad innebär “aktivt golf-ID”?

Ditt golf-ID blir aktivt i samma stund som du blir medlem i en golfklubb. Det spelar ingen roll om du väljer en brevlådeklubb eller ett traditionellt medlemskap. När du har ett aktivt medlemskap får du full tilltång till golf.se och tillhörande IT-tjänster. Ditt golf id förblir aktivt så länge ditt medlemskap är aktivt.

Ditt golf-ID blir inaktivt när ditt medlemskap i en golfklubb löper ut.

Jag behöver ett aktivt golf ID idag!

Ska du ut på banan idag och insåg att ditt golf-ID inte är aktivt? ingen fara, vi hjälper dig! Vi aktiverar ditt golf-ID inom två timmar under kontorstid, och oftast lika snabbt efter kontorstid och under helger. Om du vill vara helt säker på hur snabbt ditt golf-ID kommer aktiveras kan du ta kontakt med oss i vår supportchatt. Oftast kan vi aktivera ditt golf id direkt.

Jag har ett gammalt grönt kort – har jag ett golf-ID?

Många som haft ett grönt kort tidigare, men inte spelat golf på några år är osäkra på om de har ett ID sedan tidigare, eller om de måste skaffa ett nytt. 

Inför säsongen 2004 infördes systemet med golf-ID, så om du tagit grönt kort efter det finns det en god chans att du redan har ett golf-ID. Vi kan hjälpa dig söka efter ditt golf-ID med hjälp av ditt personnummer. Skriv till oss i supportchatten så hjälper vi dig.

Jag har glömt mitt golf-ID, vad gör jag då?

Har du glömt vilket ID du har? Vi kan hjälpa dig hitta ditt golf ID med hjälp av ditt personnummer. Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

Tyvärr sker inte detta automatiskt, vi söker manuellt upp dig i systemet och skickar därefter ditt golf-ID till dig. Det gör att det ibland dröjer en liten stund. Det snabbaste sättet att få reda på vilket golf-ID du har, och samtidigt aktivera det är att beställa vårt brevlådemedlemskap. Då aktiverar vi ditt golf-ID och mailat ut det till dig inom två timmar.

Du kan bli medlem i Happy Golfer utan att kunna ditt golf-ID! Beställ medlemskap hos oss för att få ditt golf-ID aktiverat inom 2 timmar!

Klicka på knappen om du glömt ditt golf-ID

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

39 kommentarer till “Golf ID, vad är det?

  1. Hej Helena,

   Vi hjälper dig! 🙂 Skriv till oss i chatten så fixar vi ditt golf-ID direkt. Vi behöver ditt personnummer inklusive de fyra sista siffrorna.

 1. Hej,
  Jag har glömt mitt Golf id. Jag är inte medlem på någon klubb. Var några år sedan.
  Bytte mitt efternamn från Carlsson till Ekman förra året

  Kan ni hitta mitt id?

  Mitt Personnummer: 19910625

  MVH Christofer

  1. Hej Christofer,

   Om du skriver till oss i chatten och inkluderar dina sista fyra siffror så hjälper vi dig direkt.

   /Mattias

 2. Hej! Jag var aktiv golfare för ett antal år sedan och var då medlem i Rockatorps GK. Nu undrar jag hur jag tar reda på mitt golf-ID eftersom jag glömt det.

  Henrik Svensson
  660122-

 3. Hej jag kan inte få ett nytt lösenord för att min golf inte kan hitta min emailaddress.
  Har kollat med min hemmaklubb som har rätt adress inlagd var ligger felet?
  Brådskar då jag inte kan boka tider online.
  Mvh
  Ronnie Kvant

  1. Hej Ronnie,

   Tyvärr är det bara din hemmaklubb som kan ändra din e-postadress. Vi får nog tyvärr rekommendera dig att kontakta dom igen, eller vända dig till golf.se

 4. Hej
  Jag har grönt kort sedan länge, men ej golf-id.
  Spelar på sommaren som gäst på ”vanlig” golfbana
  men tänkte skaffa GolfId då detta är lättare att boka starttid. Kan jag få och köpa det genom er direkt eller behövt ni se skärmdump av mitt gröna kort

  1. Hej, yes det fixar vi! Fyll i formuläret på den här sidan så tar vi fram ditt golf-ID.

   /Mattias

 5. Hej
  Försöker logga in med mitt golf-id men får meddelande om felaktig mailadress eller att mailadressen inte finns i registret. Vad gör jag då? Har inte spelat golf sedan 2004 .

 6. Hej!
  Jag har gjort teoriprov och spelprov samt har ett golf-id, kan ni registrera mig så jag får 54 i hcp?

 7. Får inte ett lösenord pga fel e-post skriver dom.
  Men ändå så skickar dom e-post till mig & talar om hur Jag ska göra…???

 8. Hej, jag har glömt mitt Golf-id. Skulle ni kunna ta fram det till mig?

  1. Hej! Absolut, klicka på den oranga knappen och fyll i formuläret så hjälper vi dig!

 9. Hej,
  Jag har några vänner som studerar i Sverige men kommer från Kina och USA, samtliga har därför inte svenskt golf ID. Hur gör man för att dessa ska få spela på våra svenska banor?

 10. Hej

  Jag skulle vilja börja spela golf igen efter ett längre uppehåll. Senast var med i Wittsjö GK.

  1. Hej Lennart!

   Om du klickar på knappen ”Beställ golf-ID” ovan så hjälper vi dig plocka fram ditt golf-ID 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Happy Golfer Support