Happy Golfer Support

Ta grönt kort i Stockholm

Sveriges mest populära fysiska golfutbildning! Tusentals har gått den innan dig. Datum nästan varje helg!

Truspilot logga Google Reviews logga
Utmärkelse flest utbildade golfare Utmärkelse snabbast växande golfklubb

Allt du behöver för att börja spela golf

  • 1-Dags kurs, 8.30-15.00
  • Inga förkunskaper krävs!
  • Lån av klubbor och bollar ingår
  • Halvsving, bunkerslag, chip/pitch, putt och uppträdande på green
  • Fullsving samt långa spelet
  • Genomgång träklubbor
  • Teori och regler

Kursen avslutad

Nu är vår golfkurs på Vallentuna GK stängd för säsongen. Nya datum kommer våran 2022. Du kan dock fortfarande ta grönt kort online! Ta grönt kort online - 995kr

Grönt kort kurs Stockholm

Ta grönt kort i Stockholm med Happy Golfer - Inga förkunskaper krävs. Att börja spela golf har aldrig varit så lätt som det är nu! För dig som spelat lite förut och vet hur man svingar en klubba kan vår nätbaserade grönt kort kurs vara ett smidigt alternativ. Där lär du dig allt du behöver för att spela golf. Från vilken klubba man använder när, till hur golfförbundets regelutbildning fungerar. Grönt kort online är det snabbaste sättet att ta dig ut på golfbanan. Om du känner att du behöver lite mer praktisk vägledning kan vår golfkurs i Stockholm vara ett bättre alternativ. På Vallentuna GK håller vi vår mycket populära kurs som sedan 2013 haft över 5 000 deltagare! Under en intensiv dag lär vi dig golfens grunder, hur man svingar en klubba, hur du slår i bunkern samt vad som är viktigt i närspelet. Vi går såklart också igenom vilken regler som gäller på banan samt hur man spelar säkert och effektivt.

Vad ingår i kursen

Golfkursen pågår under en dag mellan 08.30 - 15.00. Vi går igenom: halvsving, bunkerslag, chip/pitch, putt och uppträdande på green, fullsving, träklubbor samt det långa spelet. Kursen hålls delvis på träningsområdet och driving rangen, men också ute på banan där vi går igenom regler och teori. Du kommer också få en genomgång av material och utrustning.

Vad krävs för att ta grönt kort och börja spela golf?

Kursen är riktad mot helt nya golfare och är därför mycket grundläggande. Det finns inga moment du kan misslyckas med under kursen, och inga förkunskaper krävs. I kursavgiften ingår dessutom lån av all nödvändig utrustning så som klubbor och bollar. Många undrar om klädsel under golfkursen. Vi har inga krav på någon specifik “golfklädsel, så kom som du är men se till att ha bekväma kläder efter väder, och sköna skor. Vi kommer spendera största delen av kursen utomhus. Det enda som inte ingår i kursen är ett aktivt golf-ID (medlemskap i en klubb). Det behöver du för att kunna boka starttid, registrera rundor och sänka ditt handicap. Vi erbjuder ett billigt golf-ID för endast 389 kr / år, registrerat inom 2 h.

Hur tar jag mig till Vallentuna?

Kursen hålls på Vallentuna GK i norra Stockholm och för de flesta är det enklaste att ta sig dit med bil. Det går dock att sig till Vallentuna GK med kollektivtrafik. Från Stockholm tar ni tunnelbanan från Centralen till Danderyds sjukhus. Ta sedan buss 610 till Vallentuna centrum. Alternativt Roslagsbanan från Östra station till Vallentuna Station. Det går bussar till Vallentuna Golfklubb men inte så ofta, rekomendation är att ni tar en taxi från Vallentuna den sista sträckan. Det kostar ca 170:- SEK. / Enkel resa. Adressen är Vallentuna Golfklubb, Veda 1 186 94 Vallentuna