fbpx

Ta grönt kort med Happy Golfer

Vi har sedan 2013 utbildat över 10 000 nya golfare! 
Välj någon av våra nybörjarkurser för att snabbt och enkelt 
komma igång med golf 2021

Truspilot logga Google Reviews logga
Utmärkelse flest utbildade golfare Utmärkelse snabbast växande golfklubb

Grönt Kort Online

995kr

Snabbaste vägen till grönt kort! Allt du behöver, börja direkt.

Grönt Kort Stockholm

1495kr

Fokus på det praktiska under en intensiv heldag i Stockholm.

Andra populära nybörjarkurser

Ta Grönt Kort

Malmö

Lär dig grunderna och ta ditt gröna kort under en intensiv heldag i Malmö!

Ta Grönt Kort

Göteborg

Lär dig grunderna och ta ditt gröna kort under en intensiv heldag i Göteborg!

Ta Grönt Kort

Ta grönt kort i golf

Vill du ta grönt kort? Du är inte ensam. Golf är Sveriges fjärde största sport med över 460 000 aktiva utövare. Varje år upptäcker drygt 30 000 personer sporten och tillsammans spelar Sveriges golfare över 6 miljoner rundor.

För att få spela golf i Sverige krävs ett grönt kort och ett golf-ID. Det gröna kortet är ett bevis på att du uppfyller grundläggande krav på säkerhet och spelförståelse.

Med Happy Golfer kan du ta grönt kort online eller gå en grönt kort kurs i Stockholm.

Har du tänkt börja spela golf?

Golf är en utmärkt fritidsaktivitet för dig som vill komma ut i friska luften och umgås med andra. Såväl unga som gamla kan spela och tack vare golfens handicapsystem kan du som nybörjare tävla mot mer erfarna spelare.

Om du vill börja spela golf har du kommit rätt. Vårt mål på Happy Golfer är att du ska få en bra väg in i sporten och ser endast det gröna kortet som en start på din golfresa. Våra golfkurser lär dig allt från spelets grunder och hur man svingar klubban till vilka regler som gäller och vad som krävs för att klara förbundets regel- och spelprov.

Våra nybörjarkurser är alltid grundläggande och därför krävs inga förkunskaper.

Efter avslutad kurs ger vi dig löpande tips och övningar i vår slutna facebookgrupp för nyblivna golfare där du också kan träffa andra som precis börjat spela. När du gått några rundor bjuder vi på en kostnadsfri svinganalys! Skicka in en video på din sving så berättar vi vad du kan förbättra.

Börja spela golf med ditt friskvårdsbidrag!

Från och med 2020 är golfen friskvårdsberättigad vilket innebär att du kan använda ditt friskvårdsbidrag både för att ta grönt kort och för att teckna medlemskap.

Vi samarbetar med alla de största portalerna, tex. Benify, Epassi och Actiway. Skriv till oss i supportchatten om du har frågor om hur du kan använda ditt friskvårdsbidrag på happygolfer.se.

Ta grönt kort online eller gå en grönt kort kurs i Stockholm

Vi på Happy Golfer erbjuder nybörjarkurser i golf både på vår samarbetsanläggning Vallentuna GK och online. Vilket upplägg som passar dig bäst beror på dina förutsättningar.

Att ta grönt kort online har på de senaste åren blivit allt mer populärt. Den stora fördelen är att du snabbt lär dig allt du behöver för att börja spela golf och sedan kan ge dig ut och träna på banan med en fadder (någon med hcp 36 eller lägre). I vår nätbaserade nybörjarkurs går vi igenom spelets alla moment, de olika slagen, regler, golfvett, utrustning och mycket mer.

Om du känner att du behöver mer praktisk vägledning eller kanske saknar bra förutsättningar att träna själv kan en fysisk golfkurs på en golfklubb vara ett bättre alternativ. På vår golfkurs i Stockholm lär du dig hur golf fungerar i praktiken. Våra duktiga instruktörer går igenom alla slag, grepp och tekniker för att du ska få bästa möjliga start på din golfresa.

Hur lång tid tar det att ta grönt kort golf?

Från och med den 15 april gäller nya regler för hur man tar grönt kort. Syftet är att förenkla nya golfares väg in i sporten. Detta gör att du numera kan ta ditt gröna kort på mindre än 24 timmar! Om du vill ta grönt kort snabbt rekommenderar vi vår digitala golfutbildning för nya golfare. Här lär vi dig allt du behöver för att spela golf och lotsar dig genom förbundets obligatoriska regelutbildning, samt hur du bär dig åt för att fixa spelprovet snabbt och enkelt. Vad kostar det att ta grönt kort?

Förr i tiden kunde ett grönt kosta flera tusen kronor, men tack vare digitala hjälpmedel och förbundets nya riktlinjer för nya golfare är priset numera betydligt lägre. Hos oss kan du lära dig allt du behöver för att börja spela, och sedan ta grönt kort för endast 995 kr.