Vad innebär Grönt Kort?

Grönt Kort är som golfens körkort och är detsamma som att ha 54 (eller lägre) i handicap.

Det visar att man har kunskaper om hur man beter sig på en golfbana, men också har tillräckliga spelfärdigheter. För något decennium sedan var vägen till grönt kort krånglig och komplicerad. Nu har man ställt om mot att istället försöka få spelaren att testa golf ute på banan snabbare, det är ju faktiskt där man finner kärleken till spelet!

För att få spela på en golfbana i Sverige behöver man ett Golf-ID, det är den digitala inloggning som visar att man har grönt kort och vilket handikapp man har.

Hur tar man grönt kort via Happy Golfer?

Steg 1 – Lär dig grunderna i golfsvingen, golfvett och golfregler online!

Gå vår onlinekurs här på Happygolfer – Du får tillgång till en utbildningsplattform för att lära dig grunderna i sving, golfvett och regler samt övningar du kan göra. Du kan titta på instruktionsvideos antingen hemma eller när du är ute på valfri golfanläggning och hur många gånger du vill. När du tränat en del på driving rangen och övningsområdet och känner dig redo för att spela på banan är det dags för fadderronder!

Steg 2 – Spela fadderrundor tills du får grönt kort

Detta gör man tillsammans med någon som har 36 eller bättre i handikapp på valfri bana där de tillåter detta. Du skall klara 18 poäng på 9 hål utifrån handicap 54. Det finns ingen tidsbegränsning eller max antal försök utan låt det ta den tid det tar, du är ju på en golfbana så njut!

Steg 3 – Du får 54 i hcp och grönt kort!

När du har lyckats få 18 poäng på 9 hål laddar du upp en bild på scorekortet här på vår site. Vi registrerar dig med hcp 54 och grönt kort – Grattis!

Nu kan du spela själv på banan och påbörja din resa nedåt i handikapp! Spana in vårt Activate medlemskap med träningsfilmer, tips, tävlingar och erbjudanden för hjälp neråt i handikapp.

Steg 4 – Bli medlem i en golfklubb!

För att få spela i Sverige måste man ha ett aktivt medlemskap i en golfklubb. Vi har Sveriges billigaste greenfeemedlemskap för 289kr som du kanske redan signade upp på när du tog online-kursen. Isåfall är allting grönt och det är bara att bege sig ut i golfvärlden!