fbpx

Vad är en greenfee?

Golfare som spelar på bana

Greenfee är avgiften man betalar för att få gå ut och spela på en golfbana där man inte är medlem. För att kunna spela mot greenfee så krävs det att man har ett aktivt medlemskap i en annan klubb, samt grönt kort (hcp 54 eller lägre). 

Det finns undantag då vissa banor varken kräver att man har ett aktivt medlemskap eller ens ett grönt kort för att få spela, utan att det räcker med att endast betala greenfee. De kallas för Pay & Play banor och finns tillgängliga för alla runt om i hela Sverige. 

Greenfee pris

Priset på en greenfee kan variera kraftigt! De billigaste avgifterna ligger på ca 150 kr för 18-hål medan de dyraste klubbarna i landet tar mer än 10 gånger mer.

Faktorer som påverkar priset är bla.

 • Klubbens rykte
 • Skicket på banan
 • Hur populär banan är
 • När du spelar

Sveriges dyraste golfbanor

Här är några av Sveriges absolut dyraste greenfeeavgifter. Priset är hämtat från respektive klubb i september 2021 och avser vardag / helg. På dessa banor behöver du oftast boka långt i förväg och krav på handicap kan förekomma. Samtliga fyra klubbar på vår lista finns i Stockholm, men även resten av landet har exklusiva golfanläggningar med banor i absolut toppklass. För att sätta priserna i perspektiv till något kostar en greenfee på Pebble Beach (en av världens mest kända banor) strax under 3 000kr enligt Veckans Affärer.

 1. Bro Hof, Stadium Course – 1900kr/2500kr
 2. Ullna GK – 1995kr/1995kr
 3. Bro Hof, Castle Course – 1250kr/1650kr
 4. Österåker GK, Öster by Stensson – 1500kr/1500kr

Sveriges billigaste golfbanor

Vi har också försökt hitta några av Sveriges billigaste greenfees. Priserna avser 18-hål och vardag / helg. Priset är hämtar från klubbarnas hemsidor i September 2021. Dessa banor har oftast något enklare utformning och lite sämre skick. Perfekt för nya golfare!

 1. Fogdö GK, Strängnäs – 110kr/130kr
 2. Wasa Gk, Södertälje – 130kr/180kr
 3. Sofielunds GK, Stockholm – 150kr/200kr
 4. Bodaholm (Björklidens GK), Arlanda – 150kr/200kr

Rabatterad greenfee

Som du ser kan en greenfee kosta en hel del. Då är det skönt att veta att det finns många faktorer som kan göra att du får spela billigare! Många klubbar har ett ”listpris” eller ordinarie greenfee, och sedan ett billigare pris för tex:

 • Juniorer
 • Seniorer
 • Gäster till medlemmar
 • Spel på vardagar
 • Spel tidigt / sent på dagen

Gratis greenfee

De flesta klubbar runt om i landet erbjuder medlemskap där du efter erlagd medlemsavgift får spela gratis på banan. Du slipper alltså betala greenfee när du ska ut på banan! Det passar dig som vet var du kommer spela, och att du kommer spela. För dig som inte känner dig lika säker kan ett brevlådemedlemskap vara ett bättre alternativ. Då betalar du en låg årsavgift och spelar sedan mot greenfee på alla landets golfbanor.

Vanliga frågor om greenfees

Vad betyder greenfee?

Greenfee är den avgift du betalar för att spela på en golfbana

Vad kostar en greenfee

Priset varierar från bana till bana. Från ca 100 kr upp till 2500 kr

Vad kostar greenfee Bro Hof?

Stadium Course 1 900kr på vardagar, 2500kr på helger.
Castle Course 1 250kr på vardagar, 1 650kr på h

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Happy Golfer Support