fbpx

Sydafrika erbjuder otroliga naturupplevelser och ett härligt klimat som passar utmärkt för golfresor året runt. Ta tillfället i akt för att spela på välkända banor i bla. Cape Town, eller Kapstaden som det heter på Svenska. Faktum är att det finns en hel del att välja bland när det gäller golfbanor i Sydafrika. Banor som St Francis Links, Durban och Humewood är topprankade banor, inte bara i Sydafrika, men även på en global nivå. På grund av att Sydafrika ligger längre bort än många Europeiska destinationer för golfresor så brukar dock priset vara högre.

Det är dock inte bara golfen som lockar till specifikt Sydafrika. Många väljer att passa på att åka på safari när de är på plats, eller att boka in båtutflykter. Mat & dryck är också en stor anledning då Sydafrika producerar otroligt mycket vin vilket lockar finsmakare världen över. Sydafrika erbjuder även spännande smakupplevelser på kulinär väg med mycket grillat & delikatesser från havet. 

Vackra Pearl Valley i Sydafrika

Exempel på golfresor till Sydafrika

När det gäller pris och innehåll i de olika paketen så kan dessa skilja sig en hel del mellan varandra. Att veta vad saker faktiskt kostar kan därför vara rätt klurigt. Nedan kan du därför se ett par exempel på olika paket och dess priser från från Golfbreaks, Out of Bounds & Sunbirdie till Sydafrika.

ArrangörDestinationAnläggningReselängdPrisÖvrigt
GolfbreaksGeorgeFancourt7 nätterFr 11 508:-Flyg ingår ej
SunbirdieCape St FrancisCape St Francis Resort21 nätterFr 11 995:-4 greenfee per vecka ingår
Out of BoundsKapstaden / Stellenbosch / KwaZulu NatalPearl Valley / Milnerton / De Zalze / Somerset14 nätterFr 39 995:-Flera destinationer + safari + utflykter
Exempel på golfresor till Sydafrika

Long stay golfresa till Sydafrika

En golfresa som erbjuder long stay golf i Sydafrika innebär att du kommer att spendera en längre tid på plats helt enkelt. Just vad som definieras som long stay brukar skilja sig mellan olika företag, men vanligtvis så innebär detta att du är borta i 21 dagar eller mer. Den största fördelen med long stay golfresor  i Sydafrika är att priserna ofta blir mer fördelaktiga desto längre resan är. Så för dig som vill spela mycket golf i Johannesburg och vill prova på flera olika banor kan alltså tjäna mycket på att boka en long stay resa. 

De mest eftertraktade golfbanorna i Sydafrika

Golf är en riktig favoritsport i Sydafrika och flera av världens främsta banor finns i landet. Särskilt under vintrarna för oss i Europa så är det riktigt populärt att boka en golfresa dit för att spela golf i Kapstaden eller längs den välkända Garden Route. 

Pearl valley

Golfbanan Pearl Valley ligger ca 45 minuters bilfärd utanför Kapstaden och är en av de mest eftertraktade golfbanorna i världen. Arkitekten av banan är ingen mindre än Jack Nicklaus och den vinner ständigt priser och utnämningar. Allt från utformningen på varje hål till omgivningen runt banan erbjuder en förstklassig golfupplevelse som alla golfare bör uppleva minst en gång.

The Links

I staden George, i Fancourt Country Club så ligger den toprankade banan i Sydafrika, The Links. Designad av legendaren Gary Player så är The Links en av de bästa links banorna i världen, att den är hållbart utformad är bara grädden på moset. Dessvärre så är The Links en privat golfbana, men det finns två andra banor tillgängliga på Fancourt Country Club som även de är av riktigt hög kvalitet.

Montagu Golf Club

Här har vi ytterligare en bana som är belägen i Fancourt Country Club, även den designad av Gary Player. Denna bana är dock inte privat, och du kan därför boka in dig för att spela på en bana av ruggigt hög kvalitet. Banan är i skrivandets stund rankad som den 8e bästa banan i Sydafrika och erbjuder en utmanande & underhållande golfrunda som du sent kommer att glömma.

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Happy Golfer Support