fbpx

Spanien. Flamencodans och sådär tokgod tapas. En och annan sangria också, men kanske främst? Juste! Golf. Massor av golf till och med. Spanien har totalt 398 golfbanor, så det finns minst sagt mycket att välja på. I den här artikeln har vi samlat en överblick av en liten del av vad Spanien har att erbjuda när det kommer till golfresor.

Det är lätt att få för sig att man måste iväg långt för att hitta riktigt spännande golf. Men så behöver det faktiskt inte vara, man kan nämligen åka till Spanien. Med sina milda vårar, varm-varma somrar och åter milda höstar är Spanien en destination att åka till under stora delar av året. Ja, alltså förutsatt att inte vill spela golf i tio grader i december, för då kan man självklart åka dit hela året! Ytterligare något som gör Spanien till en otrolig golfdestination är hur lätt det är att ta sig dit. Det går ju nämligen direktflyg från flera olika flygplatser i Sverige. Så alla ni läsare som vägrar ännu en sju timmars mellanlandning på någon gudsförgäten plats, titta hit för här finns det möjligheter! Och vi börjar med härliga en bana söder om vackra Valencia!

Natursköna Catalunya Golf Resort – Stadium Course

Spaniens bästa golfbanor

Parador El Saler

Strax söder om Valencia, på Spaniens östkust hittar ni en bana som låter er spela en, eller flera rundor golf mitt i naturreservatet Albufera. Banan är unikt placerad strax intill medelhavet, och den erbjuder makalöst vacker golf. Banan byggdes 1968 av den erkända spanska Javier Arana och utlovar sann kvalitét. Den här unika banan har visat sig utmana även de mer erfarna spelarna, men med sina 18 hål är den en sann upplevelse.

Finca Cortesin Golf Club

Beläget vid den spanska solkustens vackra berg vilar den här pärlan till jättebana.  Sättet på vilket banans design utnyttjar landskapets naturliga former gör den här banan till en synnerligen speciell upplevelse. Även den här anses, med sina 18 hål, vara en av Spaniens absolut bästa golfbanor. Banans otroliga läge gör att den spelare som vågar sig hit kan njuta av en underbar utsikt över såväl Medelhavet och bergen runt omkring banan.

PGA Catalunya Golf Resort – Stadium Course

I norra Spanien ligger den här golfresorten, som är rankad bästa golfresort i Spanien och med en ständig placering på bästa resort i hela Europa. Resorten, som öppnades 1999 och designades av golfaren Ángel Gallardo har två banor, Tour Course och Stadium Course. Den tidigare erbjuder högkvalitativ golf för olika nivåer av spelare, medan den senare måste klassas som den starkast lysande stjärnan i truppen. Banan, som är en park-och skogsbana, har 18 hål och bjuder på ett vackert svepande, och utmanande, landskap. 

Long stay golfresa till Spanien

Till Spanien finns det en rad fantastiska erbjudanden om Long Stay-resor. Long stay är en typ av golfresa, där man, som namnet betyder stannar en längre tid. Ju längre resan blir desto bättre priser brukar man kunna skaka fram ur reseföretagen. Vanligtvis innebär en Long stay-resa en resa på mer än 21 dagar, men det skiljer sig lite mellan olika företag. 

Billiga golfresor till Spanien

Till Spanien går det självklart att hitta prisvärda resor. I hjärtat av den spanska solkusten ligger bland annat La Cala Golf Resort som erbjuder bland annat erbjuder 7 nätter på hotell, flygbiljetten betalad och 5 heldagarsgreenfee för 12 495 kronor. Eller solsäkra La Torre i östra Spanien där 10 495 kronor bland annat kan ge dig 7 nätter i dubbelrum, flygbiljetter och 5 heldagarsgreenfee till 4 olika banor. 

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Happy Golfer Support