fbpx

Den riktigt lyckade golfresan, finns det något bättre? Att få umgås i gott sällskap, på spännande platser, med golfen närvarande nästan precis hela tiden. Och Portugal! Denna portvinets, strändernas och fotbollsfanatikernas hemvist. Dit, kära vänner, tar vi er i den här artikeln där vi listar tre fantastiska golfresor att ta med vännerna på!

Placerat nere i Europas vänstra hörn tronar vackra Portugal. Med fantastiska banor och minst lika fantastiskt väder, är det inte undra på att portugiserna själva påstår att deras land är en av de mest eftertraktade destinationerna för just golfresor.

Golfresa till Portugal - Santo da Serra Madeira
Santo da Serra Madeira

Golfbanor i Portugal

I banväg finns där något för såväl den erfarne golfaren och den taggade nybörjaren. Ett återkommande begrepp i golfresesammanhang är Long Stay vilket betyder en särskilt lång golfresa, där de flesta företag dessutom gör priserna mer fördelaktiga ju längre resan är. Vanligtvis innefattar begreppet Long Stay att resan är 21 dagar eller längre. En riktigt ordentlig dos golf med andra ord!

Santo da Serra

På Madeira, denna skandinaviens lovade semesterort, finns en riktig hit i golfbanan Santo da Serra. På den här banan spelar du med horisonten och Machicobukten som kompanjoner, det är en upplevelse lik ingen annan. På Santo da Serra har dessutom Europatourtävlingen Madeira Open spelats vid en rad tillfällen. Får man lust för miljöombyte är det inte svårare än att besöka staden Funchal som erbjuder både fest och kultur.

Pestana Vila Sol Golf Resort

I Portugal finns som sagt något för alla. Föredrar man bana i pinjeskog är Pestana Vila Sol Golf Resort ett fantastiskt alternativ. Resorten, som ligger på soldränkta Algavekusten, har en fantastiskt vacker 27-hålsbana. Om man mot förmodan vill hitta på något annat under sin tid där kan man besöka Vilamoura och stadens fantastiska marina.

Praia D’El Rey Golf & Beach Resort

Praia D’El Rey Golf & Beach Resort lovar storslaget, och håller varje ord. På den här resorten, som ligger norr om Lissabon, kan du blicka ut över Atlanten och känna havsbrisen i ansiktet medan du svingar din klubba. Golfbanan, som rankas som en av Europas bästa, lever med sin böljande karaktär upp till varje förväntning och mer därtill. Blir man sugen på ett avbrott från golfen ligger resorten endast 20 km från staden Óbidos, där man kan promenera längs stadens vackra huvudgata Rua Direita eller se en av Portugals största medeltida kyrkor.

Man kanske måste hålla med portugiserna om att det är en rad riktigt härliga golfdestinationer de lyckats jobba fram ändå?

Exempel på golfresor till Portugal

DestinationAnläggningReselängdPrisÖvrigt
MadeiraSanto da Serra7 nätter i dubbelrum.Från 10 995:-Möjlighet till tillägg för andra banor.
AlgarveVila Sol7 nätter i dubbelrum.Från 12 495:-5 dagars greenfee på max 27 hål.
LissabonPraia D’El Rey7 nätter i lägenhet.Från 10 995:-Innebär självhushåll.
Exempel på golfresor till Portugal från golfplaisir.se

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Happy Golfer Support