fbpx

Dubai. En plats att fylla upp D-vitamin-reservoarerna. En plats att imponeras av mänsklig skaparkraft. Och inte minst en plats att spela golf på. I den här artikeln listar vi några av Dubais finaste banor och mest prisvärda golfresor

Ni vet hur man säger att gräset alltid är lite grönare på andra sidan. Den andra sidan där solen skiner lite mer, lite bättre och lite varmare. Dubai är andra sidan, Dubai är den platsen. Med i genomsnitt mellan åtta och tio timmar sol om dagen, året om, är Dubai den perfekta destinationen att åka till för den som vägrar bli besviken på vädret. Ja, och så har de helt otrolig, och väldigt utmanande, golf också. Dessutom går det numera direktflyg från flera olika delar av Sverige, så vad väntar ni på?

Jumeirah Golf Estates i Dubai

Dubais bästa golfbanor

Jumeirah Golf Estates, Earth Course

I arbetet med den här banan lät sig designern Greg Norman inspireras av Nordamerikas och Europas stora parker. Banan, som är en av de mest välkända golfbanorna i Dubai, är både kreativ och vacker, med böljande gröna kullar och skarpa cirklar. De sista fyra hålen erbjuder spännande och utmanande spel, eftersom vatten introduceras in i banan. Greg Norman har till och med kallat banans 18onde och sista hål för “the most challenging mile in golf”. Kaxigt, men kanske också sant?

Dubai Creek Golf & Yacht Club

Den här golfbanans klubbhus reser sig över banans gröna slätter likt tre stora, vita segel. Banans 18 hål, som designats av dansken Thomas Björn, har beskrivits som en golfspelares paradis. Den här banan, med sina tropiska inslag av palmer, erbjuder något för både erfarna och mindre erfarna spelare. I anslutning till banan ligger dessutom ett lyxhotell, exklusiva villor, en marina och en yachtklubb. Det här är alltså banan för golfspelaren som vill känna den sanna Dubai-lyxen. 

Emirates Golf Club, Majlis

Vi avslutar på topp, med Emirates Golf Clubs bana Majlis. Den här banan har skaffat sig ett rykte av att utmana även de bästa golfspelare. Men för den som väl vågar ta sig an utmaningen, som designats av amerikanen Karl Litten, väntar en otrolig upplevelse. Banan som är byggd i och runt sanddynerna i den yttre delen av Dubai kantas av öknens naturliga växtlighet. Delar av banan låter dig dessutom svinga din klubba med utsikt över Dubais otroliga skyline. Det, kära vänner, är något man inte får göra varje dag.

Long stay golfresa till Dubai

Om man helt enkelt inte kan få nog av golf i Dubai finns något som kallas för Long Stay. Det brukar innebära en särskilt lång golfresa, där de flesta företag dessutom gör priserna mer fördelaktiga ju längre resan är. En vanlig längd på en Long Stay-resa innefattar 21 dagar eller längre. 

Billiga golfresor till Dubai

Beroende lite på vad man är ute efter finns det olika resor att välja när det gäller Dubai. Ett alternativ är det erbjudande som finns att hitta här. Det inkluderar en golfrunda på Dubai Creek Golf & Yacht Club, en runda på Majlisbanan vid Emirates Golf Club och en runda på Jumeirah Golf Estates Earth-bana, inklusive flygbiljetter och bed and breakfast på Media Rotana för strax över 11 400 kr. Ett annat alternativ på samma sida erbjuder en runda på Dubai Creek Golf & Yacht Club, en runda på Faldobanan på Emirates Golf Club och en runda på Dubai Hills Golf Club med boende på Movenpick Grand Al Bustan Dubai för samma pris. 

Ett sista tips inför resan

Och slutligen, ett packningstips inför resan till Dubai. Många av banorna i Dubai har infört en ganska strikt klädkod för sina besökare. Det innebär vanligtvis en förhållandevis formell golfklädsel, men de olika banorna har lite olika regler om vad formell betyder så det kan vara bra att kolla upp i förhand. Det är exempelvis vanligt att klädkoden förbjuder användandet av t-shirts, sandaler och jeans, något som kan vara bra att veta innan man dyker upp på golfbanan iklädd sin allra finaste band-t-shirt! 

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Happy Golfer Support