fbpx

Golfresor - Boka din golfresa eller weekend idag

All information du behöver om golfresor från Sverige. Både för erfarna och nya golfare.

Truspilot logga Google Reviews logga
Utmärkelse flest utbildade golfare Utmärkelse snabbast växande golfklubb

Golfresor

I den här artikeln ger vi dig mer info om golfresor. Allt du behöver veta om destinationer, teman, priser, bokning mm. På vår hemsida hittar du också bra information om greenfeemedlemskap och grönt kort kurser.

I Sverige kan vintern kännas orimligt lång, speciellt om man är en inbiten golfare. Tjäle i marken och frost på green gör det svårt att spela en runda golf i de flesta delarna av landet under vintern. Lyckligtvis finns det knep att ta till för att mildra golfabstinensen! Det bästa sättet är så klart att boka en golfresa. Från Sverige anordnas varje år mängder av resor till spännande destinationer runt om i världen.

Resmål – 10 av de vanligaste destinationerna

Intresset för golfresor växer hela tiden och som du kanske kan ana är det för vår del här i Sverige resmål som erbjuder bra spel och väder under vintern som toppar listan bland de mest populära destinationerna. Golfresor anordnas till destinationer över hela världen, men här är tio av de vanligaste / mest populära länderna vi reser till för att spela golf:

 • Spanien
  • Kanarieöarna
  • Mallorca
  • Teneriffa
  • Gran Canaria
  • Alicante
  • Marbella
  • Lanzarote
  • Fuerteventura
  • Malaga
 • Portugal
 • Sydafrika
 • Dubai
 • Italien
 • Mauritius
 • Irland
 • Usa
 • Turkiet
 • Kroatien
Golfresa till spanien
Golfresa i Spanien

Otippade golfdestinationer

Även om sol och värme så klart lockar de flesta golfresenärer så finns det andra resmål närmare oss där du också kan få en härlig golfupplevelse! Polen har seglat upp som ett av de mest populära resmålen för golfare tack vare de goda kommunikationerna dit, och de många välskötta golfbanorna. Andra populära destinationer som kanske är lite mer otippade är:

 • Ungern
 • Estland
 • Lettland
 • Åland

Olika typer av golfresor

Golfresor är ju för det mesta paketresor där arrangören bestämmer vad som ska ingå och hur upplägget ska se ut. Det finns därför mängder av olika paket och upplägg för dig att välja mellan. Det som skiljer resorna åt kan vara längden (antal nätter), om flyg eller annan transport ingår, halvpension / helpension, hur mycket golf som ingår mm. Här är några av de vanligaste uppläggen för en golfresa.

Golfweekend / golfhelg

En golfresa behöver inte nödvändigtvis vara speciellt lång, varken tids- eller avståndsmässigt. Golfhelger är väldigt populära både utomlands och på hemmaplan. Många golfanläggningar i Sverige erbjuder övernattning och restaurang intill banan vilket gör att golfresor inrikes är något många ger sig iväg på. Här är några bra anläggningar i Sverige som erbjuder weekend paket:

AnläggningPlatsBeskrivningPrisBokning
PGA PaketMalmö2 nätter, dubbelrum + 2 greenfees till mästerskapsbanor2 375krBoka här
Hooks HerrgårdJönköpingEn greenfee, Trerätters middag övernattning, Frukostbufféfr. 1 585krBoka här
Torekov HotellTorekov1 greenfee, trerätters middag, övernattning, spa, gymfr. 1 795krBoka här
Vidbynäs K&BNykvarn1 greenfee, middag, övernattning, frukostfr. 1 895krBoka här
Tips på golfweekends i Sverige – Uppdaterat 26/8 2021
Ta en golfweekend på vackra Hooks Herrgård

Golfweekends utomlands

Självklart går det också bra att åka på en golfweekend utanför Sveriges gränser! Många paket erbjuder 3-4 övernattningar vilket gör de väl lämpade för en förlängd golfhelg. Här följer några exempel på golfhelger utomlands:

PlatsLandBeskrivningPrisBokning
AlicanteSpanien4 nätter, dubbelrum Frukostbuffé 3 x 18 hål på Bonalba Flygplatstransfer t/r4 995krBoka här
RomItalien4 nätter, dubbelrum, frukostbuffé, välkomstmiddag, 3 x 18 hål på Parco de Medici.4 995krBoka här
Praia del ReyPortugalFlyg Lissabon t/r, Hyrbil med fria mil, Boende i dubbelrum, 4 nätter halvpension (frukost & middag), 3 x 18 hål på Praia del Rey GC8 995krBoka här
LeixlipIrland3 nätter, dubbelrum, frukostbuffé, 3 olika 18-håls greenfees, flygplatstransfer t/r6 175krBoka här
San PedroSpanien4 nätter, dubbelrum, frukostbuffé, 3 olika 18-håls greenfees, hyrbil med fria mil6 375krBoka här
Tips på golfweekends utomlands – Uppdaterat 26/8 2021

Longstay

För dig som inte har någon tid att passa finns det gott om alternativ med fler övernattningar. Termen ”longstay” används av många researrangörer och betyder oftast en resa med 20+ övernattningar. Förutom antalet övernattningar brukar en longstay-resa skilja sig mot andra paket genom att boendet oftare är i lägenheter, inte hotellrum, samt att de är i självhushåll utan några inkluderade måltider.

Här är några erbjudanden om golfresor med longstay.

PlatsLandNätterBeskrivningPrisBoka
FuerteventuraSpanien2828 nätter i lägenhet, självhushåll, 12 greenfee ,flygplatstransfer20 995krLäs mer
AlicanteSpanien2828 nätter i lägenhet, självhushåll, Spel på 4 olika banor, service av vår golfvärd16 995krLäs mer
LagosPortugal2828 nätter i lägenhet, självhushåll, spa, flygplatstransfer t/r, 10 x 18 hål på Palmares GC, 5 x 18 hål på Espiche GC19 975krLäs mer
TeneriffaSpanien2828 nätter i lägenhet självhushåll, obegränsad greenfee, flyg, flygplatstransfer19 995krLäs mer
Tips på golfweekends longstay – Uppdaterat 26/8 2021

Golfresor med tema

Golf i all ära, men ibland vill man kanske uppleva andra saker under sin semester också. Då kanske en temaresa kan vara ett alternativ. Fler och fler arrangörer anordnar golfresor med teman för att tillgodose alla resenärernas behov. Här är några exempel.

Spa

Spa och golf – vilken drömkombination. Flera anläggningar, både i Sverige och utomlands, kombinerar spa och golf. Några exempel i Sverige är; Hooks Herrgård nära Jönköping, Sankt Jörgen Park i Göteborg, Selma Spa i Sunne och Stadshotellet i Varberg.

Utomlands finns det så klart ännu fler alternativ. Några exempel på populära spa & golfanläggningar utomlands är Heritage Awali Golf and Spa Resort på Mauritius, Almenara Golf & Spa Resort i Cádiz (Spanien) eller varför inte Strand SPA & Conference Hotel i sommarstaden Pärnu, Estland.

Sol & bad

Strandnära golfanläggningar finns det gott om i Södra Europa. Nästan alla anläggningar i tex. Spanien och Portugal har pool, och ligger de intill kusten finns det allt som oftast fina stränder att besöka. Några rekommenderade destinationer om du vill kombinera sol, bad och golf finns i Spanien; Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Teneriffa. Men även Grekland, Cypern, Mauritius, Förenade Arabemiraten mf. erbjuder fina möjligheter för

Storstad

För dig som föredrar citysemester finns det gott om bra golfanläggningar intill några av världens häftigaste storstäder. Vad sägs om att spela en runda golf på förmiddagen för att sedan upptäcka tex.

Golfresor för singlar

Golfresor för singlar är något som verkar efterfrågas mer och mer! Flera arrangörer anordnar sporadiska resor för den som vill hitta kärleken under ett golfäventyr utomlands. Ett tips för att hitta en singelresa är att söka dig till de dedikerade Facebook grupper som finns för golfande singlar, tex den här.

Billiga golfresor

Att en golfresa kan bli dyr är så klart inte något som överraskar. En riktigt fin anläggning med fint boende kan enkelt sticka iväg över 15 000 kr för en vecka. Om du vill komma undan lite billigare kan det vara värt att försöka baka ihop din egen resa. Många golfanläggningar annonserar egna weekendpaket till fina priser, men där flyg och transfer inte ingår.

Billiga flygresor

Ett tips för att få ner priset på din resa är att boka ett paket utan flyg och sedan boka det själv via en prisjämförelsesajt som Momondo eller Skyscanner. Du kan också ofta hitta bra golfanläggningar med boende nära lågprisflygplatser som tex. Ryanair eller Easyjet flyger till. Nedan har vi listat några bra golfanläggningar nära lågprisflygplatser.

PlatsFlygGolfanläggningLäs mer & boka
GdanskRyanair fr 99krSierra golf – golfpaket fr 3 000krBoka här
LondonRyanair fr 99krCoulsdon Manor – rum + greenfee fr 1 200krBoka här
MilanoRyanair fr 180krLe Robinie Hotel – rum + greenfee fr. 1 200 krBoka här
AlicanteRyanair fr 490krHotel Alicante – rum + 3 greenfees fr 3000krBoka här
Billiga flyg och golfpaket – prisuppgift hämtad 27/8 2021

Golfresa med båt

Ett annat alternativ för att hitta billiga golfresor är att söka dig till golfbanor och hotell i anslutning till de hamnar där Tallink Silja och Viking Line lägger till. Några exempel på detta är:

 • Tallinn
 • Helsingfors
 • Åbo
 • Riga
 • Åland

Headerbild av @blackhawksfan96

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Happy Golfer Support