fbpx

Det finns 27 olika golfklubbar i Göteborg (med omnejd) för dig att spela på enligt Västergötlands Golfförbund. Det finns en stor variation mellan de olika banorna och faktum är att det inte finns någon bestämd typ av bana som dominerar landskapet. Trots att majoriteten av banorna är typiska 18-hålsbanor så finns det ett antal golfklubbar som erbjuder spel på 9- eller 12-hålsbanor. Då ett flertal av golfklubbarna ligger precis vid västkusten så har många av banorna en seasidekänsla.

För att kunna spela på dessa golfbanor så krävs det att du har ett aktivt Golf-ID, detta är dock inte ett krav för att kunna spela på de banor som erbjuder Pay and Play i Göteborg

Västkustens högst rankade golfbanor

Vilken bana som är absolut bäst i Göteborg är upp till var och en att bestämma. Olika golfare uppskattar olika banor. Men enligt tidningen Svensk Golfs ranking är det här golfbanorna i Västra Götaland med högst ranking!

 1. Vallda G&CC (#7 i Sverige)
 2. Hills G&SC (#19 i Sverige)
 3. Kungsbacka GK (#35 i Sverige)

Västkustens bästa golfbanor & golfklubbar

Förutom de tre banorna som Svensk Golf håller som bäst i Göteborg finns det ett gäng banor vi starkt kan rekommendera för golfare på alla nivåer. Nedan är några av våra favoriter (utan inbördes ordning). Vissa gillar vi på grund av banas utforming eller klubbens läge, andra för att de är nybörjarvänliga. Listan passar perfekt för dig som vill upptäcka nya favoritbanor eller bara veta vilka golfbanor som är öppna i Göteborg.

En av göteborgs bästa golfbanor
Spela på någon av Göteborgs fina golfbanor

Albatross golfklubb

Norr om Göteborg i Hisings Backa ligger Albatross golfklubb som med sina totalt 30 hål har mycket att erbjuda. För dig som är ute efter Pay and Play i Göteborg så är 9-hålsbanan en klockren Pay&Play bana på vardagarna. Samtliga banor har inslag av natur och erbjuder vackra utsikter. Detta i kombination med en restaurang i hög kvalitet och en klockren uteservering så är Albatross golfklubb helt klart att rekommendera.

BanorEn 18-hål, en 9-hål, en 3-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, övningsanläggning.
ShopJa
Greenfee vardag/helg550kr / 650kr
RestaurangJa
GolfbilJa, från 250kr.
ÖvrigtPrivatlektioner, golfresor.
Adress Lerbäcksvägen 50, 422 50 Hisings Backa
Information om Albatross golfklubb

Ale golfklubb

Ale erbjuder en 18-hålsbana av parkkaraktär som utöver flertal grönskande hinder, även erbjuder inslag av vatten. Det finns även en 9-håls Pay&Play bana som passar utmärkt för dig som är sugen att prova på golf. Värt att notera om du spelat på Ale GK tidigare är att de 2017 bytte plats på de första- och sista 9 hålen, vilket erbjuder en helt ny spelupplevelse. 

BanorEn 18-hål, en 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange.
ShopJa
Greenfee vardag/helg500kr / 550kr.
RestaurangJa
GolfbilJa, från 300kr
ÖvrigtCustom fitting, privatlektioner, golfresor, ställplats för husvagn & husbil
AdressAlfhems Kungsgård 195, 446 91 Alvhem
Information om Ale Golfklubb

Chalmers golfklubb

Chalmers GK erbjuder en högst naturskön 18-hålsbana vilket är förvånande med att den ligger bara ca 15 minuter från centrala Göteborg. Banan har en del inslag av vatten och erbjuder en del utmaningar till både nybörjare och erfarna spelare. Banan på Chalmers GK är riktigt stillsam och erbjuder därför en avslappnande men utmanande spelupplevelse. 

BanorEn 18-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, putting greener, övingsområde.
ShopJa
Greenfee vardag/helgFrån 450kr / från 500kr
RestaurangJa
GolfbilJa, från 350kr
ÖvrigtCustom fitting, privatlektioner.
AdressHärrydavägen 50, 438 91 Härryda
Information om Chalmers Golfklubb

Delsjö golfklubb

Delsjö Golfklubb ligger strax söder om centrala Göteborg och erbjuder en naturskön park- och skogbana för dig att prova på. Banan erbjuder vissa hål med mer kuperad utformning, medans andra är i mer skogsliknande miljö. Det finns även inslag av vatten på vissa hål som ger ytterligare en utmaning att ha i åtanke. Med fairways som slingrar sig fram mellan träden och välskötta greener så är det alltid ett nöje att spela på Delsjö GK.

BanorEn 18-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, övningsområde
ShopJa
Greenfee vardag/helg700kr / 750kr.
RestaurangJa
GolfbilJa, från 300kr
ÖvrigtGym, privatlektioner.
AdressGamla Boråsvägen 25, 412 75 Göteborg
Information om Delsjö Golfklubb

Gräppås golfklubb

Cirka 3 mil utanför Göteborg hittar du Gräppås golfklubb som erbjuder 27 hål för dig att spela på. 9-hålsbanan finns tillgänglig som Pay&Play för dig som bara vill prova på sporten. Bägge banor har en härlig skogskaraktär och man känner sig verkligen nära naturen vid spel tack vare träden som omringar banorna. 

Banor En 18-hål, en 9-hål.
Övningsområden
ShopJa
Greenfee vardag/helg550kr
RestaurangJa
GolfbilJa, från 300kr
ÖvrigtGolfstudio
AdressGräppås Golfbaneväg 60, 439 91 Onsala
Information om Gräppås Golfklubb

Göteborgs golfklubb

Göteborgs golfklubb är en av de äldsta golfklubbarna i Sverige och grundades redan 1902. Banan har alltså en lång historik och har spelats i över ett århundrade. Själva banan kan beskrivas som en charmig park- och skogsbana med kuperade detaljer. Det finns dock inte allt för mycket utrymme på själva banan så det är en bra idé att lyssna efter fore utrop. 

Banor En 18-hål
ÖvningsområdenRange, flera träningsområden
Shop
Greenfee vardag/helg750kr / 850kr.
RestaurangJa
GolfbilJa, men kräver läkarintyg.
ÖvrigtPrivatlektioner
AdressGolfbanevägen 17, 436 50 Hovås
Information om Göteborgs Golfklubb

Hills Golf Club

Hills golf club erbjuder spel på en 18-hålsbana av högsta kvalitet. Banan har ett flertal gånger rankats etta i Göteborgstrakten och det är lätt att förstå varför. De vackra omgivningarna i kombination med den utmanande banan erbjuder en spelupplevelse som man sent glömmer. Banan hade även en nyinvigning 2014 så om spelat innan dess så kan du förvänta dig överraskningar vid vissa hål.

Banor En 18-hål
ÖvningsområdenDrivingrange, närspelsområde.
ShopJa
Greenfee vardag/helgDynamisk prissättning.
RestaurangJa
GolfbilJa, 400kr.
ÖvrigtCustom fitting, privatlektioner, gym, padel.
AdressHills väg, 431 51 Mölndal
Information om Hills Golf Club

Kungsbacka golfklubb

Hos Kungsbacka GK hittar du tre stycken olika banor. En 18-hålsbana med skogs- och parkkaraktär som erbjuder gott om utmaningar även för mer erfarna spelare. Det finns även en 9-hålsbana där hela sju stycken hål har inslag av vatten som utmanar även den mest erfarne. För dig som är på jakt efter en bra bana för Pay and Play Göteborg så finns det en 9-hålsbana hos Kungsbacka golfklubb i hög kvalitet.

BanorEn 18-hål, två 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange.
ShopJa
Greenfee vardag/helgDynamisk prissättning.
RestaurangJa
GolfbilJa, 300kr.
ÖvrigtGolfresor, privatlektioner, custom fitting.
AdressHamravägen 15, 429 44 Särö
Information om Kungsbacka Golfklubb

Lerjedalens golfklubb

Cirka 15 minuters bilfärd utanför centrala Göteborg hittar du Lerjedalens Golfklubb. Utöver att erbjuda hela 36 hål för dig att spela på så finns även en footgolfbana. Ett flertal av hålen har inslag av vatten som lägger till ytterligare ett utmanande element. Banorna erbjuder varierande karaktär med inslag av både park och hed.

BanorEn 18-hål, två 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, puttinggreen
ShopJa
Greenfee vardag/helg530kr
RestaurangJa
GolfbilJa, 250kr.
ÖvrigtÖvrigt: Footgolf, golfsimulator, privatlektioner, custom fitting.
AdressKroksjövägen 1, 424 56 Gunnilse
Information om Lerjedalens Golfklubb

Lycke golfklubb

Lycke golfklubb ligger nästintill kusten och erbjuder därför spel på en bana med seaside karaktär. Detta gör att naturens krafter spelar större roll än vanligt, det gör även att varje besök ofta känns som en unik upplevelse. Hålen har generellt sett lite större greener än många andra banor i Sverige vilket också kan vara en speciell upplevelse om man är ovan.

BanorEn 18-hål
ÖvningsområdenDrivingrange, närspelsområde
ShopNej
Greenfee vardag/helgDynamisk prissättning.
RestaurangJa
GolfbilJa, 200kr.
ÖvrigtPrivatlektioner, ställplats för husvagn & husbil.
AdressTofta, 442 75 Lycke
Information om Lycke Golfklubb

Lysegårdens golfklubb

På Lysegårdens GK så hittar du en 18-hålsbana och en 9-hålsbana som bägge erbjuder unika hål att utmana dig på. 9-hålsbanan är en Pay&Play bana vilket passar perfekt för dig som kanske inte har spelat tidigare. På tal om det så finns det ypperliga träningsmöjligheter på Lysegårdens GK med en modern golfstudio där du kan optimera din swing.

BanorEn 18-hål, en 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, närspelsområde, korthålsbana, golfstudio.
ShopJa
Greenfee vardag/helgDynamisk prissättning.
RestaurangJa
GolfbilJa, från 320kr.
ÖvrigtPrivatlektioner, ställplats för husvagn & husbil.
AdressLysegården 152, 442 92 Romelanda
Information om Lysegårdens Golfklubb

Lökeberg golfklubb

Lökeberg golfklubb erbjuder spel på en utmanande 9-hålsbana. Samtliga hål är riktigt smala och slingrar sig fram vilket erbjuder väldigt utmanande spel. Här används inte greenfee så banan endast finns i Pay&Play vilket är klockrent för dig som är ny till sporten. Ha bara i åtanke att hålen erbjuder en riktig utmaning.

BanorEn 9-hål.
ÖvningsområdenNej
ShopJa
Greenfee vardag/helgPay&Play
RestaurangNej
GolfbilNej
ÖvrigtMånga av hålen är smalt utformade. 
AdressGullbringa 180, 442 95 Hålta
Information om Lökeberg Golfklubb

Myra golfklubb

Myra golfklubb erbjuder en familjevänlig golfupplevelse med sina 9 hål. Detta betyder dock inte att banan är någon barnlek då både bunkrar och vattenhinder ser till att höja svårighetsgraden. Här erbjuds även nybörjarkurser med banvandring som är utmärkt för den som vill få en mjuk introduktion till sporten. Med målet att vara en bana där alla känner sig välkomna så är Myra golfklubb ett nöje att spela på.

BanorEn 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange
ShopNej
Greenfee vardag/helgFrån 200kr.
RestaurangNej
GolfbilNej
ÖvrigtNybörjarkurs, privatlektioner.
AdressSmåhögevägen 110, 434 98 Kungsbacka
Information om Myra Golfklubb

Mölndals golfklubb

Mölndals GK erbuder två stycken banor för dig att spela på, en 18-hålsbana och en 9-hålsbana. Bägge banor erbjuder utmanande och underhållande golf, 9-hålsbanan är en Pay&Play bana. På Mölndals GK så sköts bokningar via appen Sweetspot vilken kan vara bra att ladda ned på förväg för att underlätta processen.

BanorEn 18-hål, en 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, korthålsbana
ShopNej
Greenfee vardag/helgFrån 500kr.
RestaurangJa
GolfbilJa, från 300kr
ÖvrigtGolfresa, custom fitting.
AdressHällesåkersvägen 14, 437 91 Lindome.
Information om Mölndals Golfklubb

Partille golfklubb

För dig som är på jakt efter en teknisk skogsbana så levererar Partille GK en rejäl utmaning med deras 18-hålsbana. En högst naturskön bana som testar färdigheterna hos även de mest erfarna golfspelare. Fairways slingrar sig fram mellan träden och gör att det inte alltid är den som slår hårdast, utan smartast, som har övertaget.

BanorEn 18-hål
ÖvningsområdenDrivingrange
ShopJa
Greenfee vardag/helg600kr / 650kr.
RestaurangJa
GolfbilJa, läkarintyg krävs.
ÖvrigtCustom fitting, privatlektioner.
AdressGolfrundan 5, 433 51 Öjersjö
Information om Partille Golfklubb

Sankt Jörgen Park Golf Club

Golfbanan är en del av resorten Sankt Jörgen Park som erbjuder boende, spa och padel utöver en golfbana. Men själva golfbanan håller en riktigt hög kvalitet och har ritats i sektioner av olika arkitekter. Detta leder i sin tur till distinkt varierande spelupplevelser som känns när man spelar sig genom banan hål efter hål. 

BanorEn 18-hål
ÖvningsområdenDrivingrange
ShopJa
Greenfee vardag/helgDynamisk prissättning
RestaurangJa
GolfbilJa, från 300kr
ÖvrigtHotel, spa, padel.
AdressKnipplekullen 15, 417 49 Göteborg
Information om Sankt Jörgen Park Golf Club

Sisjö golfklubb

Endast ett par minuter utanför både Göteborg och Mölndal ligger Sisjö golfklubb. Med sina 9 hål så erbjuder de en snabbspelad bana som ändå bjuder på spännande utmaningar. Närheten till storstaden är ett plus kanten för denna charmiga lilla bana. Trots att det endast finns 9 hål att spela på så bjuder bunkrar och vattenhinder på en riktig rysare bitvis.

BanorEn 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange
ShopNej
Greenfee vardag/helgAlltid 350kr.
RestaurangNej
GolfbilEndast vid tävling eller med årskort.
ÖvrigtKurser, snabb bana.
AdressSödra Långebergsgatan 26A, 436 32 Askim.
Information om Sisjö Golfklubb

Sjögärde golfklubb

På Sjögärde GK hittar du en 18-hålsbana med många inslag av vatten som gör att du får tänka till en extra gång innan dina slag. För nybörjaren så finns även en 6-hålsbana där man får testa på sporten. För den erfarne golfaren så passar 6-hålsbanan klockrent för att öva på sitt korthålsspel då inget av hålen mäter mer än 150 meter.

BanorEn 18-hål, en 6-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange
ShopJa
Greenfee vardag/helgFrån 450kr.
RestaurangJa
Golfbilja, från 300kr.
ÖvrigtGym, footgolf, custom fitting, privatlektioner.
AdressSjögärdevägen 60, 439 63 Frillesås
Information om Sjögärde Golfklubb

Stora Lundby golfklubb

Stora Lundby golfklubb erbjuder spel på en 18-hålsbana med öppen seasidekaraktär. Vissa hål lutar mer åt öppen hedkaraktär och kombinationen mellan de två erbjuder en magisk golfupplevelse. För dig som inte har tid med en hel runda eller av andra skäl vill spela färre hål så finns även en 9-hålsbana tillgänglig.

BanorEn 18-hål, en 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, övningsområde
ShopJa
Greenfee vardag/helg450kr / 550kr.
RestaurangJa
Golfbilja, från 300kr.
ÖvrigtGolfsimulator, privatlektioner, golfverkstad.
AdressValters väg 2, 443 70 Gråbo
Information om Stora Lundby Golfklubb

Torrekulla golfklubb

Strax utanför Göteborg finns Torrekulla golfklubb där du hittar en intensiv 12-hålsbana med gedigen karaktär. Banan bjuder på gott av fina utsikter och är belägen på en relativt liten yta så varje hål är väldigt genomtänkt. Det finns även ytterligare utmaningar i form av strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder som gör att svårighetsgraden går upp avsevärt.

BanorEn 12-hål
Övningsområden
ShopJa
Greenfee vardag/helg350kr alla dagar.
RestaurangJa
Golfbilja, måste förbokas
ÖvrigtPrivatlektioner
AdressAdress: Alveredsvägen 8, 431 90 Mölndal
Information om Torrekulla Golfklubb

Torslanda golfklubb

Torslanda golfklubb erbjuder en seasidebana med hedkaraktär som du inte får missa. En större ombyggnad har pågått under de senaste åren, när den nya banan står klar så kommer den att vara riktigt intressant att spela. Om planeringen går i mål, så kommer det 18e hålet på den nya banan att vara en riktig gamechanger där den med svagt temperament förlorar.

BanorEn 18-hål
ÖvningsområdenDrivingrange, övningsområden.
ShopJa
Greenfee vardag/helg375kr / 475kr.
RestaurangJa
Golfbilja, 250kr.
ÖvrigtPrivatlektioner, golfstudio
AdressViktor Setterbergs Väg 5, 423 38 Torslanda
Information om Torslanda Golfklubb

Vallda Golf & Country Club

Vallda Golf & Country Club erbjuder en gedigen och traditionell hedbana med inspiration från Skottland. Banan utnyttjar terrängen som den är belägen på och erbjuder därför gott om höjdskillnader. Arkitekten av banan är ingen annan än Martin Hawtree, som har hundratals banor bakom sig. För dig som lätt blir fikasugen så finns även en kiosk efter det nionde hålet.

BanorEn 18-hål
ÖvningsområdenDrivingrange, träningsstudio, övningsområde.
ShopJa
Greenfee vardag/helg950kr / från 1150kr.
RestaurangJa
Golfbilja, från 300kr.
ÖvrigtPrivatlektioner, custom fitting.padel, tennis.
AdressVallda Golfväg 55, 434 90 Vallda
Information om Vallda Golf & Country Club

Gullbringa Golf

Gullbringa Golf erbjuder 27 hål för dig att spela på, uppdelade i tre olika slingor. Två av slingorna sätts ihop för att erbjuda en 18-hålsrunda, medans den resterande slingan agerar 9-hålsbana. Slingorna roteras ut varje vecka och erbjuder därför varierande spelupplevelser. Samtliga slingor erbjuder öppna fält inramade av träd med spännande och rolig golf.

BanorTre 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, övningsfält.
ShopJa
Greenfee vardag/helgFrån 450kr / Från 350kr.
RestaurangJa
Golfbilja, från 250kr.
ÖvrigtPool, golfsimulator.
AdressKulperödsvägen 6, 442 95 Hålta
Information om Gullbringa Golf

Särö Golf

På Särö Golf hittar du två stycken 9-hålsbanor för dig att spela på, det är även möjligt att spela bägge två och på så vis få en hel 18-hålsbana. De två 9-hålsbanorna tillsammans erbjuder skogs- och parkkaraktär med inslag av seaside och berg. Det kanske låter plottrigt men faktum är att det hela hänger ihop väldigt väl. Höjdskillnaderna och de skiftande karaktärerna gör att det är ett riktigt äventyr att spela på Särö Golf.

BanorTvå 9-hål.
ÖvningsområdenDrivingrange, övningsområde.
ShopNej
Greenfee vardag/helgAlltid 400kr.
RestaurangJa
Golfbilja, från 350kr.
ÖvrigtPrivatlektioner, golfsimulator.
AdressGuntoftavägen 170, 429 43 Särö
Information om Särö Golf

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Happy Golfer Support