fbpx

Vallentuna Golfklubb

35 minuter norr om Stockholm city ligger en mysig 18-hålsbanan med mycket variation. Åker du kommunalt tar du dig till Vallentuna Centrum med roslagsbanan eller buss från Danderyds Sjukhus och därefter en ny buss. Den sista bussen går inte så ofta därav rekommenderar klubben att ta taxi från Vallentuna centrum. Vallentuna golfklubb är en härlig blandning mellan park och skogsbana. Nu erbjuder de dessutom sommargreenfee för 325kr alla dagar i veckan. För att få spela på Vallentuna golfklubb behöver du hcp 36 eller lägre samt ett medlemskap i någon golfklubb.  

Vallentuna Golfklubb blev spelklart 1989 och designades utifrån den kulle som klubbhuset fick ligga på. Området är en historisk plats där människor passerat påväg in till Stockholm i flera tusen år. Banan har för inte så länge sedan bytt plats på hål 1-9 och 10-18. Här kan du se banans banguide. Efter första 9 hålen kommer du tillbaka till klubbhuset och en lite kiosk, perfekt för återhämtning. De andra 9 hålen går i en ny cirkel och du landar på 18onde green återigen i anslutning till klubbhuset.

En golfbana för många olika spelare

Vallentuna Golfklubb är Par 72 vilket är en vanlig fördelning med fyra par 3, tio par 4 och slutligen fyra par 5. Banans miljö är fridfull och det finns inte mycket som stör. Passar perfekt för både hoppyspelare samt elitspelare. Den omväxlande designen sätter dessutom spelarens banförståelse på prov. Vissa hål kräver planering och en bra placering på fairway samtidigt som andra är raka och breda fram till green. Handicapkravet gör att nybörjare som precis tagit grönt kort tyvärr måste spela en del innan de kan spela på Vallentuna Golfklubb. Här har vi samlat tips på hur du kommer ner till hcp 36.

Golfklubben är utrustad med både drivingrange och övningsområde. Det finns möjlighet till att hyra golfbil och golfvagn. För gäster som tagit sig långa vägar finns det boende inom 5km samt husvagnsparkering med el. Dessutom finns det en lite shop klubbhuset om du skulle behöva komplettera med någon utrustning

Vallentuna Golfklubb erbjuder:

 • Drivingrange
 • Övningområde
 • Restaurang
 • Shop
 • Golfbil
 • Boende inom 5km
 • Husvagnsparkering med el
Vallentuna Golfklubb från ovan
Vallentuna Golfklubb från ovan

Restaurangen på Vallentuna Golfklubb är mer än bara en golfrestaurang

I anknytning till golfbanan finns ett fint klubbhus beläget på en kulle med utsikt över 9onde hålet. Restaurangen erbjuder standard rätter till både lunch och middag och har alltid några eventkvällar per säsong med grillkväll etc. Gästerna brukar inte bara vara golfspelare utan eventen lockar även gäster i närområdet. Restaurangens fokus ligger på bra råvaror som lagas från grunden.

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Happy Golfer Support