fbpx

Golfen och Corona

Hur kommer golfen att påverkas av Coronaviruset? Såklart omöjligt att förutspå just nu då vi inte har någon aning om hur länge eller vilka ekonomiska konsekvenser den här krisen kommer att få.

Idag den 16 Mars 2020 är banorna och klubbarna fortsatt öppna och det som är kommunicerat från Svenska Golfförbundet är att man skall se över sina årsmöten och bolagsstämmor för att inte öka smittspridningen.

Att spela golf är i skrivande stund inte nedstängt men det här är såklart något som förändras dag för dag. Under fredagen sa Folkhälsovårdsmydighetens generalsekreterare Johan Carlson att :

– Det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, fotbollsträning eller hockeyträning för ungdomar med 10-15 personer. Där har vi inte de stora riskerna enligt GP, men saker kan såklart komma att ändras snabbt.

Vad det gäller förseningar i produktionen har golfbranschen.se skrivit följande artikel där leverantörerna ser vissa leveransförseningar men tror sig kunna leverera en stor del i tid. Även detta var några dagar sedan och kan såklart förändras men då en stor del av produktionen sker i Kina där produktionen börjar återkomma ser de flesta positivt på framtida leveranser. Golfresebranschen kommer såklart att påverkas oerhört av den här krisen och i andra delar av resebranschen har det redan varslats folk tyvärr.

Värt att notera är att det Norska Golfförbundet skickat ut ett pressmeddelande där man uppmanar till att stänga sina anläggningar till och med den 26:e mars. Även Danska motsvarigheten har uppmanat till att inte ha några inomhusaktiviteter under 2 veckors tid.

Hur allt det här kommer att påverka golfen på sikt är svårt att säga men spontant finns det andra sporter och framförallt kulturevenemang som kommer att drabbas otroligt mycket hårdare och en utomhussport som golf kan komma lindrigare undan.

/Mattias, Happy Golfer

Om författaren

Bild på Mattias Bohlin

Mattias Bohlin

Mattias är expertkommentator på C More och fd. proffsspelare. Det är han som står för allt utbildningsmaterial på HappyGolfer.se! Har du några frågor? Lämna gärna en kommentar!

Happy Golfer Support