fbpx

Brevlådeklubb och greenfeemedlemskap

👉 Vi aktiverar ditt Golf-ID och medlemskap inom 2 h – 389kr/år

Vad är det för något och är det någon skillnad?

Det finns nästan en halv miljon golfare i Sverige. En stor del av dessa är medlemmmar i så kallade brevlådeklubbar eller har ett greenfeemedlemskap. ungefär 112000 stycken enligt Svenska Golfförbundet. Detta är inte så konstigt då en stor del av golfarna kanske bara spelar några få rundor per år, då passar en brevlådeklubb eller greenfeemedlemskap som Happy Golfers utmärkt.

Varför heter det brevlådeklubb?

Det är egentligen en gammal term från 90-talet och kring millenieskiftet. Klubbarna hade medlemmar som bara interagerade med deras brevlåda. De som det pratades mycket om då var Björkliden och Vikbolandet och ett tag var det vissa klubbar som tog extra betalt av dessa medlemmar när de spelade för greenfee. Nuförtiden är det dock inga klubbar som tar mer betalt av dessa klubbar utan de flesta har förstått att det finns många golfare som inte spelar så många rundor per år men ändå vill spela golf. För de måste alternativet brevlådeklubb eller greenfeemedlemskap finnas.

Greenfeemedlemskap

Ett greenfeemedlemskap är egentligen samma sak som ett brevlådemedlemska. De flesta vill dock hellre säga att man har ett greenfeemedlemskap än brevlådemedlemskap. Detta då brevlådeklubb har fått en negativ klang till sig. Ett greenfeemedlemskap bygger på att man spelar för greenfee men ändå vill har ett Golf-ID som är aktivt för att kunna administrera allting på mingolf såsom att boka starttider och administrera sitt handicap. Som greenfeemedlem spelar man till reducerad greenfee på den valda klubben oftast. Vissa klubbar säljer också till flera greenfeecheckar till rabatterat pris till sina brevlådemedlemskap.

Medlemskap på en brevlådeklubb gör att du kan vara flexibel och spela många olika banor.
Medlemskap på en brevlådeklubb eller ett greenfeemedlemskap gör att du kan vara flexibel och spela många olika banor.

Vad betalar man för i en brevlådeklubb eller för ett greenfeemedlemskap?

För att få ett aktivt Golf ID måste man ha ett medlemskap. Det krävs för att man skall kunna gå in på mingolf login, för att boka starttider och justera sin handicap. Administrationen för detta sköter golfförbundet och därför betalar golfanläggningar in pengar per aktiv medlem till golfförbundet. En stor del av pengarna går också till att utveckla golfen i stort genom Svenska Golfförbundets olika initativ.

Medlemskap för nybörjare

Många som börjar att spela golf kan känna att ett fullvärdigt medlemskap på flera tusen kronor är en tung investering. När man precis starar och tar sitt gröna kort vet man ju inte om man kommer fastna i sporten. För dessa är ett greenfeemedlemskap i en brevlådeklubb ett bra alternativ. Fastnar man för golfen kan man sedan ofta uppgradera sitt medlemskap till fullvärdigt.